Nytt klubbfly til Salten mikroflyklubb

Salten Mikroflyklubb skriver følgende på sine hjemmesider:I et par år nå har det vært diskutert av og på om kjøp av nytt klubbfly. CTen er 11 år og passerer straks 1000t på telleren. Etter en del større vedlikehold i det siste, som lakkering av hjulkåper og motorcowling, bytte av forgassere, overhaling av girkasse osv, er CTen i veldig god stand. Timene går fort i en klubb med opp mot 200t i året og da er det fort å nærme seg TBO for motor.
Vi har tatt en vurdering og tenkt litt langsiktig og har denne uka signert kontrakt for kjøp av fabrikkny Aeroprakt A32 med 100hk Rotax.
Levering er anslått til starten av august. Normalt er det opp mot 12 mnd levering på disse, men vi fikk en tidlig slot i produksjonen.
De aller fleste kjenner nok til hva en A32 er, men kort fortalt er det en noe raskere utgave av en A22 men med fortsatt meget gode STOL egenskaper. I tillegg er denne A32en godkjent for vektøkning til 600kg.
Her kan man lese om A32: http://www.microlight.no/wp/a32/
Ut over standard utstyr har vi bl.a. valgt følgende:
– Yoke controls
– Farge: sølvgrå
– Parkbrems
– Varme i cockpit
– Forgasservarme
– Fallskjerm 600kg
– Strobe/navlys
– Radio ICOM A210e
– Transponder Garmin GTX328 mode S
– EFIS – MGL Avionics Explorer lite 8,5″ skjerm ( http://www.mglavionics.com/html/iefis_lite.html ) med en del tilbehør. bl.a motorinstrumenter/overvåkning.
– AOA (angle of attack) sensor.
– I tillegg bl.a stor høydemåler/fartsmåler så her får man begge deler.
– +++