Sverige har fått øyene opp for Aeroprakt

Billedtekst: To fly over og bare et tilbake. Her står vi på Mora og venter på tollklarering .

Aeroprakt er Eropas største produsent av lette små fly, sportsfly. Hovedmarkede har i alle år vært Australia. I 2021 produserte fabrikken 92 fly, året etter ble dette redusert på grunn av krigen, de produseres i Ukraina, til 76 fly,  samtidig bygget de nye fabrikklokaler med en produksjonskapasitet på 150 fly i året. 

Vi har sålangt inportert 35 fly til Norge og, 2 til Sverige. Men i år tar Sverige av hitil i år har vi solgt 3 fly dit, og det forhandles med flere intreserte så det kan fort bli 4- 5 fly i løpet av året.

Krigen har ført til at kundene venter med bestilling , mens produksjonen går nesten som normalt noe som har ført til at leveringstiden er gått ned fra 1-1/2 år til 3-5 måneder.